Cider
I 2002 fældede vi vores gamle, tilgroede æbleplantage på 2 hektar.
Det tog ca. et års tid at få gjort jorden klar, brændt rødderne og stubbene, drænet og få banket de nye stolper ned i jorden.
Vi importerede økologiske franske cideræbletræer og plantede de mange spændende sorter med venners, familiens og ikke mindst vores børns hjælp i efteråret 2003. Der blev spist mange boller og drukket meget the og æblemost ude i plantagen.
Vi høster cideræblerne i oktober. Når halvdelen ligger på jorden plukker vi resten. Herefter modner æblerne en måneds tid i gule kartoffelnet, før de presses til most og sættes til gæring. Modningen udvikler de sukkerstoffer der er så vitale for gæringsprocessen.
Cider produktions processen
Vi presser æblerne i november, hvorefter cider saften spontan gærer i åbne kar for ca 8-10 dage.
Her dannes chapo-en ( låget/ hatten) og saften bobler på højtryk lige herunder.
Efter spontangæringen fjernes chapo-en forsigtigt og det midterste lag saft suges op i rustfrie ståltanke for videregæring vinteren over – ca 3 måneder.
Vi kontrollerer nøje temperaturen og omstikker saften af flere omgange.
Herefter tappes saften på champagneflaske og eftergærer minimum 3 måneder før cideren er drikkeklar.

En god cider indeholder
Cideræbler
Et cideræble smager mest bittert og kan ikke bruges som spiseæble.
Vi inddeler cideræblerne i fire hovedgrupper:
- Søde
- Sure
- Bittersøde
- Bitre
Udover cider producerer vi økologisk æblemost og eddike, eau de vie og calva.
FOR GRUPPER. RUNDVISNING I VORES ÆBLEPLANTAGE OG ET BESØG I VORES CIDERI
Få en kulinarisk ø-oplevelse og smag på vores præmierede cidere og æblemost.
Ved rundvisning er tilmelding nødvendig.
Vi er stolte af at Kernegaarden er med i bøgerne "World Best Ciders" og "Dansk Vin"!

