Cider

I 2002 fældede vi vores gamle, tilgroede æbleplantage på 2 hektar.

Det tog ca. et års tid at få gjort jorden klar, brændt rødderne og stubbene, drænet og få banket de nye stolper ned i jorden.

Vi importerede økologiske franske cideræbletræer og plantede de mange spændende sorter med venners, familiens og ikke mindst vores børns hjælp i efteråret 2003. Der blev spist mange boller og drukket meget the og æblemost ude i plantagen.

Vi høster cideræblerne i oktober. Når halvdelen ligger på jorden plukker vi resten. Herefter modner æblerne en måneds tid i gule kartoffelnet, før de presses til most og sættes til gæring. Modningen udvikler de sukkerstoffer der er så vitale for gæringsprocessen.

Cider produktions processen

Vi presser æblerne i november, hvorefter cider saften spontan gærer i åbne kar for ca 8-10 dage.

Her dannes chapo-en ( låget/ hatten) og saften bobler på højtryk lige herunder.

Efter spontangæringen fjernes chapo-en forsigtigt og det midterste lag saft suges op i rustfrie ståltanke for videregæring vinteren over – ca 3 måneder.

Vi kontrollerer nøje temperaturen og omstikker saften af flere omgange.

Herefter tappes saften på champagneflaske og eftergærer minimum 3 måneder før cideren er drikkeklar.

 

En god cider indeholder

%
Bitre æbler
%
Bittersøde æbler
%
Søde æbler
%
Sure æbler

Cideræbler

Et cideræble smager mest bittert og kan ikke bruges som spiseæble.
Vi inddeler cideræblerne i fire hovedgrupper:

  • Søde
  • Sure
  • Bittersøde
  • Bitre

Udover cider producerer vi økologisk æblemost og eddike, eau de vie og calva.

FOR GRUPPER. RUNDVISNING I VORES ÆBLEPLANTAGE OG ET BESØG I VORES CIDERI

Få en kulinarisk ø-oplevelse og smag på vores præmierede cidere og æblemost.

Ved rundvisning er tilmelding nødvendig.

Vi er stolte af at Kernegaarden er med i bøgerne

fejø
Luk menu